--------------------------

Ruby® 2.9 – 22.07.2024

Nieuwe functies

Ruby® REST API (Beta)

Voor Speedy, U300

Met de nieuwe Ruby® REST API (als bètafunctie) kunt u tal van processen en taken automatiseren en Ruby® eenvoudig en veilig integreren in bestaande softwaresystemen. (ga naar Swagger-editor)

Beveiliging wordt gegarandeerd door de Personal Access Token (PAT), die alleen kan worden toegewezen en ingetrokken door beheerders.  (We raden aan een aparte gebruiker aan te maken voor API-gebruik).

Automatisering met vooraf gedefinieerde profielen met behulp van Ruby® JobManager

For Speedy, U300

Met de Ruby® JobManager automatiseert u de verwerking door uw lasermachine. U definieert een opslaglocatie in uw Windows-schijf en koppelt deze aan een eerder in Ruby® gedefinieerd profiel. Zodra een bestand in deze netwerkmap is opgeslagen, haalt JobManager het bestand op en voert de stappen uit die in het profiel zijn gedefinieerd. Elke netwerkmap kan worden geselecteerd voor elk profiel.

Bedieningsmodus

Voor Speedy, U300

In de operatormodus kun je acties uitvoeren zoals het verplaatsen van de assen met apparaten die via LAN of WLAN verbonden zijn met de laser. Voer gewoon de gevraagde actie uit op het toetsenbord en bevestig dat je bij de machine bent.  De operatormodus blijft actief zolang de gebruiker is aangemeld, een andere gebruiker de besturing overneemt of de machine wordt uitgeschakeld.

Importeren en exporteren van gebruikers

For Speedy, U300

Importeer CSV-bestanden met Ruby® gebruikerslijsten inclusief alle rechten (CSV-bestand met puntkomma als scheidingsteken). Dit bespaart u tijd bij het handmatig invoeren van grote gebruikersgroepen. Als een gebruiker wordt verwijderd, worden alle toegewezen ontwerpen en taken overgedragen aan de superbeheerder. Alle gegevens blijven dus bewaard

PDF-bestanden met ingesloten lettertypes verwerken

For Speedy, U300

Ingesloten lettertypes in de PDF kunnen nu worden bewerkt, zelfs als ze niet beschikbaar zijn in de Ruby® lettertypebibliotheek. Deze zijn alleen beschikbaar voor het geïmporteerde ontwerp. Ruby® ondersteunt ingesloten Type 3 vectorlettertypes zoals True Type lettertypes en gedeeltelijk Open Type lettertypes. Rasterlettertypes worden niet ondersteund.

Verbeteringen en updates

Uitgebreide opties voor profielimport en -export

Voor Speedy, U300

De opties voor het maken van profielen zijn uitgebreid. Mogelijke nieuwe voorinstellingen zijn het instellen van ankerpunten, het omgaan met overlappende snijlijnen en meer.

In combinatie met JobManager kun je hiermee je werkprocessen verder automatiseren.

Volledige integratie van het Atmos Pure afzuigsysteem

Voor Speedy, U300

Gebruikers kunnen nu via het statusscherm in Ruby® de zuigkracht van de Atmos Pure regelen.  De luchtstroom kan ook direct op het laserdisplay worden geregeld.

Verbeterde zoekfunctie met geavanceerde filteropties

For Speedy + U300

De verbeterde, fuzzy zoekfunctie - “Fuzzy Search” - zoekt naar vergelijkbare resultaten naast exacte overeenkomsten. Je kunt ook filters gebruiken om resultaten te beperken op basis van gebruikers of tags.

Verbeterde weergave van materialen

Voor Speedy, U300

De volledige materiaalnamen worden nu weergegeven op het scherm Voorbereiden. Voor een beter overzicht bij het selecteren van materialen.

Workflowdocumentatie en snelle ondersteuning dankzij schermopname

Voor Speedy, U300

Leg schermactiviteiten rechtstreeks in Ruby® vast. Deze handige functie helpt bij het documenteren van processen voor medewerkers. Voor servicekwesties kunt u ze direct aan het ticket koppelen.

In- en uitschakelen van het verplaatsen van het gezichtsveld

Voor Speedy, U300

Met slechts één klik kun je nu de canvas scroll activeren of deactiveren tijdens het slepen van een object.

Verdere verbeteringen:

• Nieuwe machinetypes ondersteund: Speedy 50 S, SP-xP serie
  • Testpuls: selectie van laserbron mogelijk
  • Serienummer wordt weergegeven voor tabbladen
  • Minimumdiameter voor ronde gravures nu 1 mm

Nieuw voor U300

Nauwkeurige Z-as besturing

Ruby® ondersteunt nu ook Z-as positionering via de software. Voor nauwkeuriger scherpstellen

Herziening van materiaaleffecten voor markering

De functie van het “Cut” materiaaleffect is geïntegreerd in het “Mark” materiaaleffect. Objecten die gevuld zijn in het ontwerp worden voorzien van opvullijnen - voor niet-gevulde objecten wordt alleen de buitencontour (vectorgravure) getraceerd. Het is nu onmiddellijk duidelijk of een gebied gevuld is of niet.

De Wobbeling-functie is ook opgenomen in het “Mark” materiaaleffect en maakt snel diep graveren mogelijk.

Vulhoek draait mee met het object

De vulhoek wordt automatisch aangepast aan de rotatie van het object. Deze dynamische aanpassing zorgt voor gesynchroniseerde objectrotatie.

Materiaalparameters graveren met optionele hoogwaardige functie

Met de optionele High Quality modus kunt u de graveerkwaliteit verbeteren, vooral voor gravures met foto's, terwijl u de graveertijd verlengt. Deze functie is standaard uitgeschakeld.

Materiaalparameters graveren met automatische bitmapmodus

De snelheid van het graveren wordt automatisch gegenereerd op basis van de parameters vermogen, frequentie en dpi.

Bekende problemen:

• Bij het aansluiten van een profiel op een Windows-station wordt het dialoogvenster op de achtergrond geopend.
  • Schermopname werkt alleen als de microfoon geactiveerd is. Er wordt geen audiospoor opgenomen.
  • Geïmporteerde JPG-bestanden zijn veel te groot in Ruby en moeten verkleind worden.

Krijg persoonlijke ondersteuning van onze Ruby® experts.

Contact opnemen met ondersteuning